Miért fantasztikus sport gyermekeink részére a falmászás?

A falmászás egy egész életen át űzhető sport és remek mozgásforma a gyerekek számára is. A Manimal Boulder Mászóteremben mindent megteszünk azért, hogy biztonságos környezetben, hozzáértő irányítás mellett fejlődhessenek a gyerekek foglalkozásainkon. Természetesen arra is lehetőség lesz, hogy a szülő is jelen legyen, sőt falra másszon 🙂 foglalkozásra való bejelentkezés nélkül is, akár párhuzamosan a gyerek foglalkozással vagy egyszerűen kettesben a gyermekkel.

Több, mint száz játékos feladat van a tarsolyunkban annak érdekében, hogy a gyerekek miközben jól érzik magukat, számukra észrevétlenül sokat fejlődjenek.

Ha új típusú fizikai elfoglaltságot keresel gyermeked részére, amitől erősödik, és még az önbizalmát is erősíti, a beltéri falmászás lehet a tökéletes választás!

Mondjuk is, hogy miért!

  1. A falmászás önbizalmat épít

Falmászás során gyors és felelősségteljes döntéseket kell hozni, ami által a gyerekek megtanulják, hogy céljaikat hogyan lehet a leghatékonyabban elérni. Hamar rájönnek arra, hogy mennyi mindenre képesek, ha szembesülnek egy-egy feladattal vagy boulder problémával, amit sikerül megoldani, kimászni. Különösen igaz ez akkor, ha a gyermek fél a magasságtól, hiszen játékos feladatokkal ezeket a gátlásokat is szépen lehet oldani. Saját fizikai erőnkben és képességeinkben való hitet pedig életen át tudjuk kamatoztatni.

  1. A falmászás javítja a kéz-, láb- és szemkoordinációt

A mászással a gyerekek az összes főbb izomcsoportot átmozgatják. A végtagok összehangolása pedig komoly odafigyelést igényel, hiszen ahogy lépnek egyet a lábukkal, már azt a fogást kell keresniük szemmel, amit a kezükkel szeretnének elérni. Mindez egy nagyon összetett folyamat, testünk egységében működik. Alapja vagy kiegészítője lehet bármilyen más sportágnak, hiszen más bonyolult mozgásokat is könnyedebben tanulnak meg általa.

  1. falmászás növeli az erőt, az állóképességet és a hajlékonyságot

Mivel a falmászás egy teljes testet igénybe vevő aktivitás, nagyszerű módja annak, hogy fokozza az általános fizikai erőnlétet. A gyermek ezzel nem csak a törzs-, a láb-, vagy a karok izomzatát dolgoztatja meg, hanem még az apró, kezükben lévő izmokat is. A rendszeres mászás során ezek az izmok észrevétlenül erősödnek. Arról nem is beszélve, hogy a talpizmok folyamatos munkában vannak mászás során, mellyel a lúdtalp is szépen korrigálható. Mindezeken túl pedig minél összetettebb és hosszabb problémákkal találkozik a feladatok során, állóképessége is számottevően növekszik.

  1. A falmászás javítja a problémamegoldó készséget

Ahogy egyre többet mászik a gyermek, megtanulja, hogyan kell a lehető leghatékonyabban mentálisan feltérképezni a mászófal adott kihívását. Nem véletlenül nevezik a boulderben a mászófalon kijelölt utat problémának. Ez az előrelátó tervezés, a problémamegoldó- és tervezési készségek pedig könnyen átvihetők a mindennapi életbe. Általuk azt is megtanulják, hogy nem kell megfutamodni, ha egy bonyolultabb váratlan helyzetbe kerülnek.

  1. A falmászás szórakoztató

Az egyik legfontosabb dolog minden szülőnek, hogy a gyermeke jól érezze magát. Bátorítunk minden családot arra, hogy közös élményként éljék át a falmászás örömét, gyertek hozzánk egyénileg, akár foglalkozásra való bejelentkezés nélkül is! Ha pedig gyermeketek mászófoglalkozásra szeretnétek beíratni, várjuk őt, őket szeretettel és garantáltan sok mosolyt csalunk az arcukra!

Örömmel tudatjuk, hogy szolgáltatásaink között nem csak csoportos, de egyéni foglalkozásokra is lesz majd lehetőség.

Abban is biztosak lehetünk, hogy felsorolásunk minden pontja éppúgy igaz ránk, felnőttekre is, mint a gyerekekre!

forrás: https://www.rmhp.org/blog/2019/april/benefits-of-rock-climbing-for-children

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button