Házirend

Házirend

1. A boulder-falakat és az edzőparkot csak az használhatja, aki a recepción bejelentkezett, aláírásával igazolta, hogy saját felelősségére sportol a teremben és a jelen szabályzatot megismerte, azt magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, valamint rendelkezik érvényes belépőjeggyel, vagy bérlettel.

2. 14 éven aluli gyermek felnőtt kísérő nélkül nem tartózkodhat a teremben, ide nem értve a mászófoglalkozásokon való részvételt. A gyermek részére tájékoztatást a mászóterem használatának szabályairól a gyermeket kísérő felnőtt vendég köteles adni, valamint testi épségére, egészségére vigyázni.

3. A létesítmény képviselője a Falmester/Recepciós, aki a biztonságos és balesetmentes üzemeltetésért felelős személy. Kérését, vagy utasítását be kell tartani.

4. A belépő és a bérlet korlátlan bent tartózkodásra jogosít. 2 órás limit csak telt ház esetén lép életbe. A terem befogadó képessége 49 fő.

5. A napijegy napi egyszeri belépésre jogosít. Kulcsot a belépődíj befizetésekor kapsz a recepción letét (fényképes igazolvány) ellenében. A szekrénykulcs elvesztése esetén 5 000,- Ft díj fizetendő.

6. Az öltöző használata kötelező. Öltözőszekrényt érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

7. A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Soha ne mássz mások fölé vagy alá. Mászó alatt tilos tartózkodni, kivétel a figyelő embert (spot). Kerüld a nem szándékos esést és a leugrást.

8. A mászófalat használni csak mászó- vagy más tiszta talpú tornacipőben szabad!

9. Zokniban, vagy mezítláb mászni szigorúan tilos. A nálunk bérelt mászócipők higiéniai okból kizárólag zokniban használhatók, azokat rendszeresen fertőtlenítjük. Használat után a recepción add le a bérelt felszereléseket!

10. Mászás előtt alaposan melegíts be, hogy elkerüld a húzódással, rándulással járó sérüléseket! Javasoljuk, hogy ne hanyagold el a levezető nyújtás fontosságát se!
11. A teremben lehetőség van sisak bérlésére.
12.A teremben a magnézium használata egészségügyi okokból szabályozott. A porzsákot derékkötő nélkül, tehát a mászóra nem rögzítve szabad a terembe vinni. Mindenkit kérünk a lehető legkevesebb porolással járó ziázásra.

13. A mászófal előtti szivacson tilos enni-, innivalót tárolni, valamint kérünk, hogy a zia zsákot is esési zónán kívül helyezd el. Fokozottan felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy rágózni falmászás közben tilos és balesetveszélyes!

14. A teremben ugrálni veszélyes és tilos, mert nagy az egymásra esés veszélye.  

15. A mászófal tetejére felmászni szigorúan tilos és balesetveszélyes! Tilos az ügyfélforgalom elől elzárt területre bemenni!
16. Mászás során is fokozottan figyelj a környezetedre, különösen a többi mászóra! Tarts biztonságos távolságot, légy körültekintő! Telefonnal tilos felmászni a falra!
17. Az edző sarkot kizárólag tiszta talpú csere cipőben vagy papucsban/zokniban lehet használni. Törölköző használata kötelező. Ha csak az edzősarkot szeretnéd igénybe venni, ugyanazt a teljes értékű belépődíjat kell fizetned, mintha mászni érkeznél.
17. A bérelt felszerelések nem rendeltetésszerű használatából adódó kár a bérlőt terheli.
18. A boulderezés is lehet balesetveszélyes, ezért körültekintően kell használni az eszközöket.  Ha mászás során bármilyen rendellenességet, hibát, anyaghibát (pl. sérült vagy elforduló fogás) vagy emberi szabálytalanságot tapasztalsz, kérünk, hogy azonnal jelezd a recepciósnak.
19. A mászóteremben tilos a dohányzás, az alkohol- és kábítószer fogyasztás! A mindenkori falmester bármikor jogosult megtagadni a belépést olyan személyektől, akik vélhetően ittas, kábító- vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt állnak.
20. Ha kisgyermekkel érkezel, kérünk, hogy kísérd őt figyelemmel. Ne hagyd játszani, kiabálni a falak környékén. A szaladgáló gyerekek gyors és kiszámíthatatlan mozgása és hangoskodása megzavarhatja a mászókat, és komoly balesetveszélyt jelenthet!
21. Füst vagy tűz esetén: riaszd a recepcióst, aki értesíti a tűzoltóságot vagy az oltókészülékkel a lehető leghamarabb oltsd el a tüzet. Veszély esetén a kijáraton hagyjátok el a helyiséget a lehető leghamarabb.
22. Baleset esetén: riaszd a recepcióst, aki értesíti a Mentőket, illetve egyéb hatóságokat.
23. A szabályok betartása és betartatása közös érdekünk. Bármely pont megszegése a  mászóteremből való kizárást eredményezi.

Kapcsolat

Shopping Cart
Call Now Button