Falmászás tiniknek

Kitartás, közösség és kihívások

A tizenéves kor része annak az alapnak, amely életünk hátralevő részét alakítja. Ez minden téren igaz. Kiváltképp, ha arról van szó, hogy milyen fizikai és mentális kondíciókkal tudunk az elénk kerülő kihívásokkal szembenézni akár most, akár később. A tinédzserként szerzett tapasztalatok és élmények meghatározóak lesznek felnőtt korunkban is.

A falmászás és annak minden ágazata, mint a hegymászás, sziklamászás, sportmászás és társai, olyan élményeket és élethelyzeteket hoznak magukkal, melyek megoldása életünk váratlan területein köszön vissza. Ez a sport hozzájárul ahhoz, hogy magabiztosabbak legyünk és döntéseinkért felelősséget vállaljunk.

Kitartás

A boulderezés (röviden: alacsony magasságban köteles biztosítás nélkül teremben vagy természetben való mászás) növeli az erőt és kitartásod, hiszen a saját súlyodat megtartva kell problémákat megoldanod. És azon túl, hogy fizikailag milyen változásokon mész keresztül (például erősebb, hajlékonyabb leszel), mentális kihívásokkal is szembe kell nézned. A magasság, a leesés lehetősége, a fal dőlese, a következő fogás távolsága, mind rákényszerítenek arra, hogy szembenézz a saját határaiddal, fókuszálj, és kitartó munkával átlépd azokat, vagy belásd azt, hogy van olyan probléma, ami még túlmutat rajtad. A képesség pedig, hogy ezt elfogadd, szintén fontos a hétköznapi élet hozta nehézségek szempontjából.

Közösség

Boulderezni egyedül és társakkal is lehet, mely utóbbi azon túl, hogy szórakoztató, kifejezetten hasznos is, hiszen egymástól tanulunk a legtöbbet.

A közös küzdeni akarás és egymás segítése akár teremben bouldereztek, akár egy jóféle sziklán, közösséget épít és együtt lenni jó. S bár a falon te vagy, mégse vagy egyedül.

Kihívások

Minden alkalommal, amikor mászol, találhatsz magadnak egy célt, amit elérhetsz, és kihívást, amiért érdemes visszamenni.

Az akadályok leküzdése során szembenézhetsz képességeiddel, a kisebb-nagyobb sikerélményekből pedig erőt meríthetsz egy következő probléma megoldásához.

Ha kedvet kaptál, látogass el hozzánk Egerbe, a Manimal Boulder Mászóterembe, és küzdd le a saját korlátaidat! 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button