Sipos Kriszti

Angliában egyszer elvittek a haverok egy mászóterembe. Ijesztő volt elsőre, hogy kötelekkel sétálnak fel-alá, mi bajuk van ezeknek? Kipróbáltam én is, az út felénél úgy érzékeltem túl magasan vagyok és bátran megfutamodtam a további kísérletezgetéstől. 

Pár év eltelt és furcsamód megint próbálkoztam. Ausztriában lógtam egy szikláról, tanácstalanul, hogy merre és hogyan tovább, mégis volt valami, ami megfogott ebben a mozgásban. 

Olyan élmény a mászás, amit más sportban nem találtam meg. Egyszerre figyelünk befelé és a környezetünkre. Egyszerre vagyunk zen állapotú nyugalomban és hatalmas izgalomban. Erősíti a testet és gyengíti az egót. A mászás a test és lélek mosógépe. Megtisztulva, lenyugodva vesszük a hétköznap akadályait. Ezt szeretném ha te is átélnéd. A természet, embertársaink és nem utolsó sorban önmagunk tiszteletét, szeretetét, elfogadását. 

Gyere mászni te is, ha valami különleges élményre vágysz! 

Most pedig a száraz tények.
2014-ben vizsgáztam Oszolyon, utána jöttek a szép dolgok, több kötélhosszas utak:
Ausztria, Hohe Wand, Rax Alpen, mészkő
Olaszország, Garda-tó, Arco, mészkő
Franciaország, Ailefroide, gránit
Horvátország Paklenica, mészkő

Edzésekre járva sajátítottam el a technikát, kisebb házi versenyeken vettem részt. Bízom benne, hogy tapasztalataimat átadva segíteni tudok neked első lépéseid megtételekor.

Call Now Button