Miklovicz Gábor

Helloka! 

A nevem Miklovicz Gábor. Egy fejlődőképes sportolónak tartom magam. Az általános kalandok, mint a túrázás, sí, snowboard, mountainboard, biciklizés (akár több napig, hétig) után jött a kicsit rendszerezettebb mozgás és tudatosság, a jóga az életembe. 

A jóga arra nevel, hogy kapcsolatba kerülj magaddal testi, szellemi szinten, plusz a világgal úgy cakumpakk. Bár a legtöbben csak az ÓM-ozást és azt látják, hogy feszes lányok mindenféle girbe gurba pózokan vannak szép helyeken. Na mindegy is a jógából jött a terepakadályfutás, ami 2015-ben fogott meg és azóta is tart. 

OCR (Obstacle Course Racing) Mi ez? Futás, kúszás, mászás és mindenféle ügyességi dolog a természetben vagy manapság már urbanizált terepen is. Régen volt egy műsor, úgy hívták Játék Határok Nélkül. Versenyeken úgy érzem, mintha azon vennék részt. Ami elég Fun. 

Hogy ezek mind, hogy kapcsolódnak a boulderezéshez? Az én versenyeimhez kell a fogás erő (grip) és kell egy jó fizikum, jó core izomzat, ízületi mobilitás, stabilitás, mentális jelenlét és nem árt, ha levegőt is helyesen veszel, miközben csinálgatsz dolgokat… így van ez a mászásnál is. Járnom kellett mászóterembe, kellett, mert az egyik akadály, a traverse fal kifogott rajtam. Egészen addig, amíg meg nem tanultam pár trükköt. Aztán ott a csimpaszkodás mindenféle forgó, mozgó, himbálódzó dolgokon, de egy sima kötélmászás is elég necces tud lenni 50 óra menetelés után.

Az elmúlt években egri mászóterem híján kénytelen voltam a fogáserősséget különböző módszerekkel fejleszteni. Amit aztán élesben több hosszú futás, mászás, cipelés közben teszteltem sikeresen. Fejlesztettem magam, hogy mélyebb tudásom legyen és másokat is tudjak tanítani. Ezért elvégeztem egy 500 órás jógaiskolát a Selfnessyogánál – Vrindávan-Gangotri Jógarendszerben. Jelen pillanatban, a Natural Movement – MovNat képzésen veszek részt, ami a természetes mozgást és fittséget tűzi ki célul. 

Eljutottam jó pár versenyre az elmúlt években, megjártam sok izgalmas helyszínt, fagyott kézzel, vagy épp csupa sárosan másztam át jó pár mászókán. Szeretek játszani, legyőzni magam és az előttem álló akadályokat. 

Amikben segíteni tudnék, bármilyen korosztálynak: 
– Légzés technikák, általában és sportközben
– Fogáserősség fejlesztés
– Mobilitás
– Nyújtás
– Mozgáskultúra fejlesztés, természetes mozgások
– Testi erő, izom fejlesztés
– Akaraterő

Shopping Cart
Call Now Button