Dobos András

Dobos András néven jöttem a világra, és mivel megtetszett, azóta is ezt viselem. Ezen a néven szeretnék tehát bemutatkozni nektek 🙂 

A mászáshoz egy nagyon hosszú és összetett, mégis egyértelmű kimenetelű út vezetett. El szeretném mesélni nektek, miből épültem fel, és mit szeretnék felajánlani nektek ezzel a létformával, amit sziklamászásként emlegetnek. 

A mai magyarországi viszonylatban egyik leginkább hegyvidéki városnak tekinthető városban születtem, Miskolcon. Kisgyermekkorom túlnyomó részét a Bükkben töltöttem, Hámorban jártam iskolába, így minden kicsengetés után nekiszabadulhattunk a vidéknek. Már pici koromban csak a mászókat sasoltam a buszmegállóból, mígnem talán 5 éves koromban apukám először kivitt a kis hámos beülőmben mászni. Aztán kikerültünk Amerika leghegyetlenebb vidékére, Indiánába, de ott is csak a világot jártuk és kiépült bennem a természet iránti alázat. Hazatérve megint elvezetett az utunk a szülőhazából, és így csöppentünk a Maggiore-tó partjára, Olaszországba. Ezen a vidéken északra emelkednek Nyugat és Közép-Európa legmagasabb vonulatai, az erkélyről a Monte Rosa tömbje köszönt nekünk jó reggelt és éjszakát… és valahol itt vált az alázat szerelemmé. 

Ezentúl csak a hegyekkel bírtam és bírok foglalkozni. Keresztbe kasul jártuk a nyugati-Alpokat, és máig otthonomként szeretem azt a különleges vidéket. Onnantól kezdve a suliban minden évben vagy hegyimentő, vagy hegyimentő kutya voltam, és egész iskolai pályafutásomat belengte ez az eufórikus vágy. Ismételten hazatérve a versenysport töltötte ki az életemet. A jégkorongban megtanult metódusokat máig felhasználom az edzéstervekhez, amiket a saját kis falamon fényesítgetek. Éveken keresztül a miskolci Factory Aréna mászóterme szolgált másodlagos otthonomként, ahol egy nagyon jó mászóközösség működik, ám a jelenlegi helyzetben az itthoni fal adja az életünk alapját, ezen edzem a kis csapatomat, akik mára partnerek lettek. És ez hatalmas szakmai tapasztalat és eredmény számomra! 

Az edzésterveket én állítom össze, személyre szabottan nekik, és dinamikusan igazítom hozzájuk. Erről egy insta csatornát is indítottunk Our Tiny Boulder néven, lessétek meg! Eleinte a sportmászás felé billent a mérleg nyelve, de manapság a boulder utak hoznak jobban lázba. Szeretem a kreativitásukat és nagyon szeretek hónapokig projektelni valamit, míg rájövök a megoldásra. Általában magasan az onsight szintem felett mászok, inkább nehezebb utakat, hetekig adott esetben hónapokig. Szeretem a hangulatát és a magasztosságát. Bővebben ezekről majd később olvashattok!

Call Now Button